Sectoare de poliție, renovate cu sprijinul PNUD și al Ambasadei SUA

  • 02 August 2020 09:43
Sectoare de poliție, renovate cu sprijinul PNUD și al Ambasadei SUA

Două sectoare de poliție vor fi renovate cu sprijinul PNUD și al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Este vorba despre sectoarele de poliție nr.1 din mun. Cahul și nr. 4 din comuna Egorovca, raionul Fălești, care vor fi transformate în conformitate cu principiile și bunele practici ale activității polițienești comunitare, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției.  Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, cu sprijinul Guvernului SUA, valoarea totală a asistenței oferite fiind de 290 mii de dolari americani. 

Sectorul de poliție nr. 1 din mun. Cahul deservește peste 30 de mii de persoane, instituția având un număr de 20 angajați. Viitorul sediu al poliției va ocupa peste 190 de metri pătrați. La rândul său, sectorul din satul Egorovca are 10 angajații deservește 20 localități, inclusiv multietnice, cu un număr total de peste 18 mii de locuitori. Pe viitor, sediul instituției de poliție va fi amplasat într-un spațiu de peste 270 metri pătrați.

Scopul este de a crea condiții cetățenilor și a îmbunătăți accesul fizic și instituțional la serviciile de calitate ale poliției, potrivit comunicatului.  

Proiectul prevede și instruirea angajaților celor două sectoare de poliție, în baza unui program de implementare a conceptului poliției comunitare. Clădirile vor avea un design universal, astfel încât să fie accesibile pentru toți beneficiarii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități sau pentru cele în etate. 

În imediata apropiere de sectoarele de poliție va fi amenajat câte un teren de joacă pentru copii. În fiecare din cele două sectoare de poliție va exista o sală polivalentă, rezervată pentru diferite activități comunitare, precum întâlniri de informare ale cetățenilor.

Anterior, cu sprijinul PNUD și SUA au fost renovate și reorganizate alte două sectoare de poliție - nr.1 din or. Sîngerei și nr. 3 din sectorul Buiucani al mun. Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău