Secretarul General NATO va veni la Chișinău

  • 16 Martie 2015 18:22
Secretarul General NATO va veni la Chișinău

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, va efectua o vizită în Republica Moldova la invitația premierului Chiril Gaburici.

Cei doi au avut astăzi o întrevedere la Bruxelles în care au discutat despre stadiul actual și perspectivele cooperării dintre părți, au trecut în revistă progresele în implementarea Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului RM-NATO și au identificat posibilități de oferire a asistenței în reformarea sectorului de securitate, apărare și modernizarea Armatei Naționale.

Prim-ministrul Gaburici a reiterat interesul în deschiderea unui Oficiu al NATO la Chișinău, care ar facilita dialogul politic și cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică, potrivit unui comunicat difuzat de Guvern.

Secretarul general NATO a salutat disponibilitatea autorităților moldovenești de a aprofunda relațiile bilaterale și a reiterat susținerea Alianței Nord-Atlantice pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. 

„Statele NATO au susținut întotdeauna Republica Moldova în problematica Tratatului privind Forțele Armate Convenționale din Europa, solicitând retragerea forțelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”, a specificat oficialul.


Citește și „Natalia Gherman în vizită la Bruxelles”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău