Secretarul general al ONU se află la Kiev

  • 08 Martie 2023 09:49
Secretarul general al ONU se află la Kiev

Secretarul general al ONU, António Guterres, a sosit într-o vizită în Ucraina - a anunțat, miercuri, 8 martie, reprezentantul său Stéphane Dujarric, răspunzând la o întrebare a agenției de presă dpa, citat de Rador.

Potrivit lui Dujarric, secretarul general al ONU a sosit la Kiev în noaptea de marți spre miercuri. În cadrul celei de-a treia vizite în Ucraina de la începutul războiului, Guterres, în vârstă de 73 de ani, se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a negocia o prelungire a acordului privind exportul cerealelor ucrainene. Acordul pentru exportul de cereale prin Marea Neagră, prin zona controlată de ruși, expiră pe 18 martie, iar ONU propune o nouă prelungire.

Anterior, presa a raportat că Ucraina a început negocieri online cu partenerii privind extinderea acestei inițiative vizând exportul de cereale astfel încât Kievul să aibă garanția că poate continua să furnizeze cereale către piețele internaționale. Acordul în acest sens a fost încheiat cu medierea Națiunilor Unite și a Turciei, în iulie 2022 și a fost reînnoit în noiembrie. Acesta expiră pe 18 martie, însă există posibilitatea să fie prelungit pe baza unor noi înțelegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău