Secretarul general al ONU avertizează la Davos că omenirea este amenințată de un „uragan de categoria 5''

  • 18 Ianuarie 14:10
Secretarul general al ONU avertizează la Davos că omenirea este amenințată de un „uragan de categoria 5''

Într-un discurs fără menajamente în fața liderilor politici și economici ai planetei, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat miercuri,18 ianuarie, la Davos că omenirea „privește în ochiul unui uragan de categoria 5", relatează Agerpres.

De pe prima scenă a Forumului Economic Mondial, Guterres a oferit o evaluare usturătoare a "stării deplorabile a lumii noastre". "Lumea noastră este lovită de o furtună perfectă pe mai multe fronturi", a spus el, enumerând amenințările: recesiunea globală, războiul din Ucraina, inegalitățile în creștere, criza costului vieții, care evoluează rapid, nivelul ridicat al datoriilor țărilor vulnerabile și sechelele pandemiei de coronavirus.

Secretarul general al ONU a susținut că "suntem pe cale să pierdem bătălia" cu încălzirea globală și că în fiecare săptămână are loc "o nouă oroare climatică". El a arătat că angajamentul de limitare a creșterii temperaturilor pe planetă la 1,5 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale "se spulberă", iar clima se îndreaptă către o încălzire cu 2,8 grade. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,57 m/s
Sat
12
Sun
10
Mon
7
Tue
2
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău