Secretarul general al NATO, Mark Rutte: Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse

  • 09 Octombrie 08:34
Secretarul general al NATO, Mark Rutte: Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse

Ucraina s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă după lansarea invaziei ruse în februarie 2022, a declarat marți noul secretar general al NATO, Mark Rutte, care a îndemnat aliații Kievului să sporească sprijinul oferit acestuia în războiul cu Rusia, relatează agențiile AFP și EFE.

Rusia continuă să desfășoare lovituri cu rachete asupra infrastructurilor energetice esențiale ale Ucrainei (…), care s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse”, a spus Rutte la o conferință de presă comună cu președintele finlandez Alexander Stubb, transmite Agerpres.

Armata ucraineană continuă în acest timp să piardă teren pe frontul din estul Ucrainei, unde armata rusă anunță aproape zilnic ocuparea de noi localități, în pofida incursiunii ucrainene lansate în august în provincia rusă Kursk prin care Kievul a sperat că va forța Moscova să mute de pe frontul ucrainean suficiente trupe pentru a-i opri acolo înaintarea.

Mark Rutte a admis că situația armatei ucrainene pe câmpul de luptă este „dificilă”, dar a ales să vorbească mai degrabă despre costul în vieți omenești suferit de armata rusă, susținând că aceasta din urmă pierde zilnic peste o mie de oameni, morți și răniți.

Ucrainenii „au nevoie de ajutorul nostru continuu, asta este absolut clar. Au nevoie acum și de asemenea ulterior”, după război, a indicat noul secretar general al NATO, salutând „reuniunea foarte importantă”, prevăzută inițial pentru sâmbătă, a liderilor celor circa 50 de țări care oferă ajutor militar Ucrainei în războiul cu Rusia.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
15
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău