Secretarul general al NATO laudă „sprijinul puternic” acordat de Germania Ucrainei în fața invaziei ruse: „Face o diferență decisivă”

  • 27 Noiembrie 2022 15:06
Secretarul general al NATO laudă „sprijinul puternic” acordat de Germania Ucrainei în fața invaziei ruse: „Face o diferență decisivă”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat sprijinul acordat de Germania Ucrainei pentru a rezista invaziei rusești, în declarațiile făcute în ediția de duminică a cotidianului național Welt, relatează dpa, preluat de Agerpres.

„Sprijinul puternic al Germaniei face o diferență decisivă”, a declarat Stoltenberg. În trecut, Germania a fost criticată în repetate rânduri de înalți oficiali ucraineni pentru că a întârziat să furnizeze echipamente militare și a refuzat să furnizeze în special armament greu.

Cu două zile înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București, Stoltenberg a declarat că livrările de arme germane salvează vieți în Ucraina. Însă a adăugat: „Trebuie să ne menținem cu toții sprijinul pentru Ucraina și să îl sporim”.

De altfel, vineri, Secretarul general al NATO a declarat că le va cere Aliaților să-și sporească sprijinul militar pentru Ucraina, în condițiile în care soluționarea pașnică a conflictului cu Rusia va depinde de evenimentele de pe câmpul de luptă.

Printre armele livrate de Germania se numără un sistem antiaerian modern Iris-T, destinat să contracareze atacurile rusești cu rachete și drone. Alte trei urmează să fie livrate anul viitor.

Stoltenberg a declarat că președintele Vladimir Putin reacționează la eșecurile rusești „cu o brutalitate sporită”. Acesta a indicat țintirea infrastructurii energetice ucrainene înainte de venirea iernii.

„Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuși”, a subliniat șeful NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău