Secretarul general al Guvernului României spune când va fi încheiată construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și când Autostrada Unirii va trece Prutul

  • 06 Iunie 09:39
Secretarul general al Guvernului României spune când va fi încheiată construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și când Autostrada Unirii va trece Prutul
Stiripesursei

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi dat în exploatare până la 1 august. Asigurările vin din partea secretarului general al Guvernului României, Antonel Tănase, care a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, că proiectul va aduce o independență energetică în R. Moldova.

„Nu am oprit lucrările nici în pandemie. Dacă lucrurile nu întârzie la 1 august va fi gata acest gazoduct. Vom pune la dispoziție toate cantitățile necesare pentru R. Moldova. Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este proiectul ce va aduce o anumită independență energetică în R. Moldova și cred că acesta este esența demersului european – ca investițiile românești, cele europene, euro-atlantice în R. Moldova să le depășească pe cele ale marelui frate de la Răsărit”, a declarat oficialul, potrivit sursei citate.

Totodată, el a menționat că România, de rând cu acest proiect, lucrează și la alte proiecte investiționale ce comportă beneficii pentru cetățenii R. Moldova: de creare a unui spațiu comun informațional, proiecte ce țin de zona energetică.

„În zona de nord-est a României, în zona Suceava-Botoșani-Iași se dezvoltă un proiect în zona de transport energetic, care să asigure sustenabilitate și pentru transportul de energie electrică în R. Moldova. În următorii doi ani și acest proiect va fi finalizat”, a menționat oficialul.

Secretarul general al Guvernului României a spus că unul dintre proiectele rutiere majore pentru Guvernul de la București este Autostrada Unirii, Târgu Mureș- Iași – Ungheni.

„Săptămâna aceasta premierul României a semnat la Târgu Mureș începerea tronsonului a Autostrăzii Unirea, de la Târgu Mureș la Iași Ungheni și mai departe spre Chișinău. Cred că până la sfârșitul anului 2027 acești 312 kilometri de autsradă care traversează Carpații și unesc cele două maluri ale Prutului să fie finalizat, este obiectivul nostru fundamental”, a menționat el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30
Câțiva nori
Umiditate:37 %
Vint:3,1 m/s
Sat
24
Sun
22
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău