Secretarul general al Guvernului a discutat cu noua Ambasadoare a Germaniei în Republica Moldova

  • 03 Noiembrie 2022 16:21
Secretarul general al Guvernului a discutat cu noua Ambasadoare a Germaniei în Republica Moldova

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a avut astăzi o întâlnire cu Excelența Sa, Margret Uebber, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova. Principalul subiect al discuției a fost pregătirea pentru următoarea ședință a Conferinței donatorilor în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova, o inițiativă a Germaniei, Franței și României, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Executivului.

„Germania este alături de Republica Moldova și sunt profund recunoscător pentru tot suportul acordat de-a lungul anilor, dar în special, anul acesta, un an atât de greu nu doar pentru țara noastră, ci și pentru întreaga Europa’’, a subliniat Dumitru Udrea. 

La rândul său, Margret Uebber a declarat că Germania va continua să sprijine țara noastră, inclusiv la cea de-a treia conferință a Platformei de sprijin a Republicii Moldova, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie anul acesta, la Paris. „Germania este un partener de încredere al Moldovei și o va susține pe calea sa spre Uniunea Europeană’’, a spus Margret Uebber.

Dumitru Udrea a mai declarat că la următoarea conferință Republica Moldova va prezenta donatorilor necesitățile țării pentru consolidarea securității energetice, consolidarea capacității financiare și de securitate, dar și pentru continuarea reformelor structurale pentru a avansa în parcursul nostru european.

Scopul organizării Conferinței este de a mobiliza, concentra și coordona sprijinul politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate pentru Republica Moldova. Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este un instrument de susținere a eforturilor autorităților de la Chișinău de a depăși crizele cu care se confruntă, dar, în același timp, are rolul de a susține implementarea cu succes a reformelor necesare pentru modernizarea statului și consolidarea rezilienței instituțiilor sale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău