Secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, ar putea deveni succesorul Angelei Merkel la șefia formațiunii

  • 05 Noiembrie 2018 16:22
Secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, ar putea deveni succesorul Angelei Merkel la șefia formațiunii

Secretarul general al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, a fost propusă în mod oficial de filiala CDU a landului din care provine, Saar, pentru a-i lua locul cancelarului Angela Merkel la șefia formațiunii la nivel național, transmite dpa, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Filiala CDU din Saar, land vestic aflat la granițele cu Franța și Luxemburg, a desemnat-o luni în unanimitate pe fostul premier al landului, Annegret Kramp-Karrenbauer, pentru a candida la funcția supremă a creștin-democraților la viitorul congres al formațiunii, ce va avea loc în decembrie la Hamburg.

„Mai presus de toate, avem nevoie la conducerea guvernului federal de o personalitate care reușește să integreze”, a declarat prim-ministrul landului Saar, Tobias Hans, care deține și șefia filialei regionale a creștin-democraților.

Annegret Kramp-Karrenbauer deține „experiența necesară, dar este capabilă și să dea noi impulsuri, de pildă, în ce privește conținutul programului partidului nostru”, a explicat Tobias Hans.

Supranumită „Merkel a Saarlandului” sau „mini-Merkel” din cauza apropierii ideologice și de caracter cu cancelarul, Annegret Kramp-Karrenbauer este cunoscută și sub inițialele 'AKK'.

Ca și Merkel, ea apără o direcție centristă pentru CDU în fața presiunilor în creștere pentru un viraj mai pronunțat la dreapta pentru contracararea ascensiunii extremiștilor de dreapta.

Tot Merkel este cea care a desemnat-o în februarie pe Kramp-Karrenbauer pentru postul de secretar general al CDU, numărul doi în partid, răspunzând astfel criticilor interne care reclamau o înnoire la vârful formațiunii.

Căsătorită și mamă a trei copii, AKK este licențiată în științe politice și drept public, și s-a aflat la conducerea landului Saar, cel mai mic land german, din 2011 până în octombrie 2018.

Annegret Kramp-Karrenbauer, actualul ministru al sănătății, Jens Spahn, și fostul lider al grupului conservator din Bundestag, Friedrich Merz, sunt cei trei candidați cotați cu șanse la succesiunea Angelei Merkel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău