Secretarul general adjunct al NATO: Rusia nu are forță acum să atace Republica Moldova

  • 13 Februarie 2023 16:09
Secretarul general adjunct al NATO: Rusia nu are forță acum să atace Republica Moldova

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că Rusia nu are forță acum să atace Republica Moldova și a sugerat că ceea ce încearcă acum să facă este să descurajeze vectorul pro-occidental al țării și să divizeze populația, transmite Radio Chișinău.

„Astăzi, Rusia nu are forțe suficiente, pentru că a ajunge în regiunea transnistreană, încercuind Ucraina din spate, … pentru că ăsta este planul - să ia Odesa și să creeze un coridor terestru spre regiunea transnistreană. Dar nu vedem ca Rusia sa aibă forțe ca sa facă asta.

Ceea ce încearcă să facă, este să descurajeze parcursul pro-vest al Republicii Moldova. Ei încearcă să lucreze cu „diviziunile” care există în acea țară, încearcă să submineze conducerea Maiei Sandu și încearcă să facă din Moldova o Ucraina, o Georgia sau Bosnia...

Singurul lucru pe care vreau sa-l spun este că Rusia nu are capacitatea și nici intenția să pornească un război împotriva NATO. Ei au suficiente probleme în Ucraina”, a spus Geoană.

Declarația a fost făcută astăzi, 13 februarie, în cadrul unei conferinței susținută la Berlin, întrebat despre declarațiile recente ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a spus că Republica Moldova este următoarea țară care riscă să repete soarta Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău