Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, mesaj de Anul Nou: România este astăzi un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, recunoscut și tot mai respectat de toată lumea!

  • 31 Decembrie 2023 17:06
Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, mesaj de Anul Nou: România este astăzi un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, recunoscut și tot mai respectat de toată lumea!

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis un mesaj de Anul Nou, pe pagina sa de Facebook, în care se referă la dificultățile anului care se termină, menționând că „suntem pregătiți pentru orice ne va aduce 2024 și îndemnul meu, la începutul unui nou an ce se anunță ca un adevărat rollercoaster, este să privim înainte cu mai mult curaj”.

„Anul pe care tocmai îl încheiem a fost unul dificil. Pentru a doua iarnă consecutivă avem război chiar la granițele noastre, iar un alt conflict a început în Orientul Mijlociu”, a mai punctat Mircea Geoană.

„Situația din Balcani rămâne tensionată. Terorism. Război hibrid și încercări de destabilizare. Atacuri cibernetice împotriva statelor NATO. Toate aceste provocări de securitate determină, în cascadă, dificultăți politice, sociale și economice, pe care le resimțim cu toții”, a mai menționat înaltul demnitar.

„2023 ne-a demonstrat, încă o dată, că pentru a asigura pacea și securitatea populației și a teritoriului nostru trebuie să ne îngrijim să avem o societate rezilientă, o economie performantă și o apărare robustă. De aceea, deciziile pe care le-am luat în cadrul NATO, în ultimul an, sunt menite să întărească capabilitățile și strategia de apărare, să prevină conflictul, să dezvolte industria și să creeze un cadru euro-atlantic de stabilitate și prosperitate”, a mai adăugat Mircea Geoană.

„Sunt numeroși cei cărora vreau să le mulțumesc pentru munca grea, dedicarea și profesionalismul lor în navigarea unor momente cu adevart critice. Dincolo de liderii politici, profesioniști civili, bărbați și femei în uniforme veghează la siguranța și bunăstarea noastră în fiecare zi și noapte, în toate statele aliate. În vizitele mele în România și statele NATO, am avut șansa să îi întâlnesc pe mulți dintre aceștia. Le sunt deplin recunoscător pentru eforturi și sacrificiile personale!Suntem pregătiți pentru orice ne va aduce 2024 și îndemnul meu, la începutul unui nou an ce se anunță ca un adevărat rollercoaster, este să privim înainte cu mai mult curaj”, mai precizează în postarea sa înaltul oficial.

„Și chiar dacă drumul său spre prosperitate este încă lung, România este astăzi un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, recunoscut și tot mai respectat de toată lumea. Este membră a celei mai dorite și mai invidiate uniuni de state și face parte din cea mai mare Alianță militară a planetei. E o țară mare și plină de resurse. Și chiar dacă mai are multe probleme de rezolvat, România se află pe drumul cel bun, alături de partenerii ei din lumea civilizată.

La mulți ani, români! Fie ca noul an să vă aducă fericire și pace, oriunde v-ați afla!” a mai punctat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău