Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a condamnat „atacurile teroriste nejustificate și criminale” comise de Hamas împotriva Statului Israel

  • 09 Octombrie 2023 16:53
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a condamnat „atacurile teroriste nejustificate și criminale” comise de Hamas împotriva Statului Israel

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a condamnat „atacurile teroriste nejustificate și criminale” comise de Hamas împotriva Statului Israel. Pozitia înaltului oficial NATO a fost exprimată în discursul ținut cu prilejul celei de-a 69-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfășoară la Copenhaga (Danemarca) între 6-9 octombrie 2023.  

„Suntem șocați și îngroziți de atacurile teroriste comise de Hamas împotriva partenerului nostru NATO, Statul Israel. În ultimele două zile, am văzut mii de rachete trase asupra Israelului, atacuri nediscriminatorii asupra civililor și răpiri în masă. Condamn în mod categoric aceste acte nejustificate și criminale. Gândurile noastre sunt alături de victime, de apropiații și familiile acestora, de poporul israelian.

Israelul are dreptul și responsabilitatea de a se apăra pe sine și pe cetățenii săi.

Sunt, de asemenea, profund îngrijorat de faptul că, printre cei uciși, răniți sau răpiți, se află și cetățeni din multe țări, inclusiv cetățeni ai multor țări aliate NATO. Autoritățile naționale din aceste țări fac tot ce pot pentru a-și ajuta cetățenii într-o astfel de situație dificilă.

Am fost în Israel cu doar două săptămâni în urmă. M-am întâlnit cu Președintele, cu Prim-ministrul, cu Guvernul. M-am întâlnit cu tinerii antreprenori. M-am întâlnit cu oamenii din Israel. Știu că au energie și talent, iar viitorul Israelului va continua să fie luminos. Și știu că această țară va depăși această situație dificilă.

Îi aplaud și le mulțumesc tuturor celorlalți lideri care au exprimat aceleași cuvinte de condamnare și sprijin.”, a transmis Mircea Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău