Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vizitează Republica Moldova pe 8-9 aprilie

  • 04 Aprilie 16:28
Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vizitează Republica Moldova pe 8-9 aprilie

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, va vizita Republica Moldova în perioada 8-9 aprilie. Oficialul va aborda îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru deținuți, dar și aspecte privind egalitatea de gen și violența împotriva femeilor, transmite IPN.

Oficialul are programate întâlniri cu Veronica Mihailov-Moraru, ministra justiției, Vladimir Cuc, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Igor Grosu, președintele Parlamentului. De asemenea, se va întâlni și cu președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, pentru a aprofunda cooperarea dintre Republica Moldova și Consiliul Europei în domeniul audiovizualului.

Luni, la ora 13.00, Bjørn Berge va ține o prelegere la Universitatea de Stat din Moldova și va face un schimb de opinii cu studenții privind egalitatea de gen și impactul Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, la care Republica Moldova a aderat în 2022.

Pe 9 aprilie, începând cu ora 10.00, la Penitenciarul Pruncul, secretarul general adjunct al Consiliului Europei și ministra justiției vor participa la ceremonia de predare-primire a unui lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical, procurat în cadrul proiectului „Consolidarea reformei sistemului penitenciar și de probațiune, asigurarea asistenței medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis din Republica Moldovaˮ. Consiliul Europei donează, pentru a doua oară, echipamente medicale performante în vederea acoperirii necesităților stringente ale unităților sanitare din toate penitenciarele, astfel încât acestea să corespundă standardelor stabilite de Comitetul pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău