Secretarul General ABU în vizită la Radio România

  • 02 Iulie 2013 14:07
Secretarul General ABU în vizită la Radio România

Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) Ovidiu Miculescu l-a primit ieri în vizită pe Secretarul General al Uniunii Audiovizualului Asia – Pacific (ABU) Javad Mottaghi, se arată într-un comunicat al radioului public.

În dialogul purtat, Javad Mottaghi a salutat recenta afiliere a Radio România la această prestigioasă organizație și a punctat principiile Uniunii, orientate către susținerea diversității culturale, accentuând importanța radioului ca factor esențial de comunicare capabil să depășească diferențele de orice natură. Javad Mottaghi a exprimat, în același timp, interesul Uniunii pentru parteneriatul existent și pentru produsele Radio România, menționând excelentele ecouri ale concertului susținut în luna mai de Orchestra Națională Radio la Shanghai.

La rândul său Ovidiu Miculescu, a subliniat importanța parteneriatului pentru postul public din România, care își propune printr-o astfel de asociere să facă un pas înainte în depășirea distanțelor și către cunoașterea reciprocă – prin limbajul comun al dialogului cultural, între țările afiliate ABU. Prin intermediul platformei online Asia – Pacific, la care are acces ca membru asociat, Radio România va folosi posibilitatea de a iniția schimburi de programe cu celelalte posturi membre.

Înființată în 1964, ABU numără 255 de membri din 63 de țări – posturi publice și private din Asia, Pacific, Europa, America și Orientul Mijlociu – cu o audiență care depășește 3,5 miliarde de ascultători, se arată în comunicatul SRR.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău