Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit la MAEIE delegația Consiliului Europei

  • 24 Noiembrie 2022 15:51
Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit la MAEIE delegația Consiliului Europei

Secretatului de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la MAEIE pe directorul pentru coordonarea programelor din cadrul Consiliului Europei Claus Neukirch pe marginea rezultatelor reuniunii Comitetului Director privind monitorizarea Planului de Acțiuni 2021-2024 al Consiliului Europei pentru Republica Moldova.

Interlocutorii au apreciat rezultatele reuniunii din 22 noiembrie a Comitetului director, precum și stabilirea priorităților trasate pentru următorii doi ani.

Secretatul de stat a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant pe care Consiliul Europei îl acordă Republicii Moldova în eforturile de modernizare și realizare a reformelor democratice, inclusiv în domenii-cheie pentru parcursul integrării europene, printre care reforma justiției, combaterea corupției, spălarea banilor.

La fel, oficialul moldovean a accentuat importanța expertizei oferite de Consiliul Europei, a recomandărilor Comisiei de Veneția, ale organelor de monitorizare GRECO, Moneyval. Cu titlu special, a fost menționtă asistența statelor membre ale Consiliului Europei oferită Moldovei, inclusiv contribuțiile financiare voluntare pentru realizarea Planului de acțiuni ale Norvegiei, Elveției, Germaniei, Suediei, Țărilor de Jos, Belgiei, Luxemburgului, României, precum și contribuțiile Uniunii Europene și Statelor Unite.

Un alt subiect de discuții a constituit situația din regiune și consecințele dramatice ale războiului din Ucraina asupra economiei Republicii Moldova, sectorului energetic și cel umanitar. În context,  secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a punctat problemele cu care se confruntă Republica Moldova la această etapă și prioritățile imediate ale guvernului pentru stabilizarea situației în țară.

La întrevedere a participat și șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău