Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a discutat la MAEIE cu ambasadorul Turciei Uygar Mustafa Sertel

  • 07 Octombrie 2022 14:01
Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a discutat la MAEIE cu ambasadorul Turciei Uygar Mustafa Sertel

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a desfășurat o întrevedere cu ambasadorul Turciei la Chișinău, Uygar Mustafa Sertel, care recent și-a început misiunea diplomatică în țara noastră. Diplomații au reafirmat interesul părților pentru un dialog bilateral aprofundat, în spiritul relațiilor de prietenie și Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și Turcia.

În acest sens, oficialii au evidențiat importanța organizării, a celei de-a doua ședințe a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt. 

În cadrul convorbirii, adjunctul diplomației de la Chișinău a pledat pentru diversificarea relațiilor comercial-economice, aflate pe o tendință ascendentă, fiind salutată creșterea în ultimii ani a investițiilor dintre țările noastre. 

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă și ambasadorul Uygar Mustafa Sertel au mai discutat despre situația regională în contextul războiului nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, impactul socio-economic asupra țării noastre și criza energetică se arată în comunicat.

La final, oficialul moldovean a asigurat diplomatul turc de toată deschiderea și susținerea MAEIE pentru fortificarea în continuare a relații moldo-turce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău