Secretarul de stat Ivan Gheorghiu a avut o ședință de lucru cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici"

  • 21 Ianuarie 18:45
Secretarul de stat Ivan Gheorghiu a avut o ședință de lucru cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici

Activitatea colectivelor artistice ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", organizarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor", ediția 2021, stadiul lucrărilor de expertizare tehnică a edificiului Filarmonicii Naționale – acestea și alte subiecte au fost discutate astăzi, 21 ianuarie, de către secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ivan Gheorghiu, în cadrul unei ședințe de lucru cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" Svetlana Bivol și reprezentanții Direcției Arte și Industrii Creative.

Directorul Filarmonicii Naționale Svetlana Bivol a menționat că în prezent, toate colectivele artistice ale Filarmonicii, activează și sunt antrenate în repetiții în spațiile închiriate și așteaptă cu nerăbdare să își poată relua activitatea pe scenă.

Referitor la stadiul lucrărilor de expertizare tehnică a edificiului Filarmonicii Naționale managerul instituției a menționat că grupul de lucru pentru examinarea stării tehnice a clădirii urmează să definitiveze raportul de expertiză.

În context, secretarul de stat Ivan Gheorghiu a vorbit despre necesitatea conjugării eforturilor comune în vederea continuării procedurilor de reabilitare a edificiului Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" distrus în urma incendiului devastator din toamna anului 2020. „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să monitorizeze și să acorde asistența necesară în  procesul de reabilitare a edificiului.", a subliniat oficialul.

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat organizarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor", ediția 2021, în strictă conformitate cu recomandările privind măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
4
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,09 m/s
Tue
5
Wed
5
Thu
7
Fri
10
Sat
3

Curs oficial BNM 01 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1120 -0.2306
USD 17.4385 -0.0161
RON 4.3302 -0.0482
UAH 0.6238 -0.0019
RUB 0.2332 -0.0036
Arhivă Radio Chișinău