Secretarul de stat în MAEIE, Vlad Cuc: În acest moment nu există contacte la nivel înalt cu Federația Rusă

  • 01 Iulie 2023 12:35
Secretarul de stat în MAEIE, Vlad Cuc: În acest moment nu există contacte la nivel înalt cu Federația Rusă

Invitat la emisiunea „Dialog European” de la Radio Chișinău, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Cuc, a declarat că acum, practic, nu există contacte la nivel înalt între Republica Moldova și Federația Rusă.

„Contactele noastre se desfășoară la nivel de ambasade și ministere, iar dialogul este foarte mult axat pe tot ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Vlad Cuc în cadrul emisiunii.

Potrivit secretarului de stat, problema principală în relația cu Federația Rusă este că Republica Moldova nu mai poate continua așa cum a fost până acum, pentru că nu pot fi ignorate războiul, agresiunea și tot ce se întâmplă în Ucraina.

„Acest lucru ne-a afectat foarte mult. Ne-a afectat securitatea, ne afectează politic, ne afectează economic, ne afectează social. Lucrurile astea noi le spunem Federației Ruse. Uitați-vă care este impactul și asta este reacția noastră. Suntem foarte tranșanți în condamnarea războiului. Acum dialogul bilateral este dominat de aceste mesaje”, a mai spus Vlad Cuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău