Secretarul de stat Dumitru Socolan conduce delegația Republicii Moldova la Expoziția Internațională de Turism

  • 20 Mai 2021 11:28
Secretarul de stat Dumitru Socolan conduce delegația Republicii Moldova la Expoziția Internațională de Turism

Secretarul de stat Dumitru Socolan a condus delegația Republicii Moldova la Ceremonia de Inaugurare a Expoziției Internaționale de Turism - FITUR, care se desfășoară în această săptămână la Madrid.

În debutul evenimentului diplomatul moldovean a salutat și a purtat un dialog succint cu Regele Felipe VI și Regina Letizia, fiind menționată importanța expoziției pentru relansarea turismului internațional și participarea în premieră a Republicii Moldova la FITUR.

De asemenea, în cadrul activităților expoziției, Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu Tonči Glavina, secretarul de stat pentru turism al Croației, se arată în comunicat.

Interlocutorii au abordat mai multe subiecte legate de dinamizarea fluxurilor de călători în traficul internațional, posibilitatea recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare, lansarea în cadrul FITUR a Digital Green Certificate, cooperarea moldo-croată în domeniul turismului.

Totodată, delegația Republicii Moldova a participat la etapa finală a concursului de start-up-uri inițiată de Organizația Mondială a Turismului.

În marja evenimentului, secretarul de stat a avut o interacțiune cu mediul privat, agenți economici din Republica Moldova care participă la ediția din acest an al Expoziției FITUR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău