Secretarul de Stat, Daniela Morari, a participat la Forumul de reflecție al Parteneriatului Estic

  • 30 Octombrie 2018 18:45
Secretarul de Stat, Daniela Morari, a participat la Forumul de reflecție al Parteneriatului Estic

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, Secretarul de Stat Daniela Morari a participat la Forumul de reflecție al Parteneriatului Estic cu genericul ”Politicile Parteneriatului Estic: perspectiva unui nou deceniu de provocări”.

În cadrul acestuia au fost abordate și subiecte cu privire la rolul Parteneriatului Estic în arhitectura de securitate a Uniunii Europene, provocările și perspectivele relațiilor comunității europene cu partenerii estici în ajunul celebrării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic în anul 2019.

Secretarul de stat a reiterat angajamentul Republicii Moldova față de această inițiativă, considerată strategică de țara noastră, dar și necesitatea unei noi abordări după 2020 care să-i asigure o evoluție ascendentă.

De asemenea, Daniela Morari a participat și la o masă rotundă cu genericul – „Unitate și dezbinare în Europa: noi abordări pentru cooperarea și integrarea europeană”, în care a prezentat viziunea din regiune asupra cooperării țărilor Europei de Est și din Balcanii de Vest cu partenerii europeni în contextul noilor provocări regionale.

Evenimentele sunt organizate în cadrul Președinției austriece a Consiliului Uniunii Europene și reunesc experți internaționali, reprezentanți cheie ai instituțiilor regionale guvernamentale și neguvernamentale pentru a discuta politica Parteneriatului Estic în actualul context european.

E de menționat, că forumul de reflecție al Parteneriatului Estic este o inițiativă lansată la Minsk în anul 2017 de o rețea paneuropeană de think tank-uri, printre care „Centrul Austro-francez de Rapprochement în Europa”, Institutul Francez pentru Relații Internaționale, Institutul Austriac pentru Politici Europene și de Securitate, Institutul Internațional pentru Pace etc., cu scopul de a promova o reflecție incluzivă asupra Parteneriatului Estic și de a încuraja sinergiile între instituțiile de cercetare și administrațiile naționale și europene.

Cel de-al treilea Forum de reflecție al Parteneriatului Estic este planificat pentru toamna anului 2019 la Chișinău.

Sursa: site-ul MAEIE

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău