Secretarul de stat Cristina Gherasimov, întrevedere cu reprezentanții Comisiei Europene. Necesitățile de asistență, printre subiectele abordate

  • 25 Ianuarie 09:06
Secretarul de stat Cristina Gherasimov, întrevedere cu reprezentanții Comisiei Europene. Necesitățile de asistență, printre subiectele abordate

La Chișinău s-a desfășurat misiunea de programare anuală a Comisiei Europene, în care secretarul de stat Cristina Gherasimov s-a văzut cu reprezentanții Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea și Serviciului European de Acțiune Externă. Discuția s-a axat pe prioritățile de cooperare pentru 2024, necesitățile de asistență, precum și abordarea subiectelor conexe procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precizează un comunicat al MAEIE.

În acest sens, a fost relatat stadiul de implementare a celor trei recomandări formulate de Comisia Europeană și informarea referitor la aprobarea actualizării Planului Național de Aderare 2024-2027 care cuprinde recomandările Comisiei Europene reflectate în Raportul de Extindere 2023.

Adițional, au fost subliniate eforturile instituțiilor naționale în cadrul procesului de autoevaluare a legislației naționale cu acquis-ul UE.

Subsecvent, în contextul deciziei pozitive a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, interlocutorii au proiectat etapele relevante ce urmează a fi parcurse pentru avansarea dialogului cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău