Secretarul de stat Blinken reafirmă angajamentul SUA față de securitatea Israelului

  • 28 Ianuarie 2021 09:13
Secretarul de stat Blinken reafirmă angajamentul SUA față de securitatea Israelului

Statele Unite își reiterează angajamentul ferm față de securitatea Israelului și vor continua să coopereze strâns cu acesta pentru a face să avanseze pacea în regiune, a declarat noul secretar de stat, Antony Blinken, transmite joi Reuters, preluat Agerpres.

Într-o convorbire telefonică cu ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, Blinken a salutat progresele recente realizate prin 'Acordurile Abraham' și a afirmat interesul Statelor Unite de a construi mai departe pe baza acestui progres, a informat Departamentul de Stat într-un comunicat.

'Ministrul de externe Ashkenazi și secretarul Blinken au confirmat parteneriatul statornic dintre Statele Unite și Israel, și că cele două țări vor coopera strâns în ce privește provocările viitoare', afirmă diplomația de la Washington.

Așa-numitele 'Acorduri Abraham', mediate de Statele Unite, vizează normalizarea relațiilor diplomatice ale Israelului cu țări arabe și musulmane.

În cadrul lor, Israelul a încheiat în ultimele luni acorduri cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan și Maroc.

Deși este de așteptat ca președintele Joe Biden să se îndepărteze de politica externă 'America First' a predecesorului său Donald Trump, democratul a semnalat că va urmări punerea în aplicare în continuare a Acordurilor Abraham.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău