Secretarul de stat american, în vizită inopinată la Kabul

  • 23 Octombrie 2017 16:36
Secretarul de stat american, în vizită inopinată la Kabul

Secretarul de stat american Rex Tillerson a efectuat luni o vizită inopinată la Kabul, pentru a discuta cu președintele afgan Ashraf Ghani despre noua strategie americană în Afganistan, potrivit reporterilor acreditați de Departamentul de Stat, informează Agerpres.

'Secretarul Tillerson și președintele Ghani au avut o întrevedere în 23 octombrie și au reafirmat angajamentul americano-afgan în vederea instaurării păcii și stabilității' în Afganistan, a anunțat și Ambasada americană de la Kabul pe contul său de pe Twitter.

În această primă vizită a sa în regiune de la preluarea funcției, Tillerson s-a întâlnit cu responsabili afgani la baza militară americană din Bagram, la circa 50 de kilometri nord de Kabul.

El a ajuns deja la Doha când informația a fost făcută publică, la sfârșitul după-amiezii, a anunțat echipa de jurnaliști autorizați să-l însoțească.

Această vizită survine la trei săptămâni după cea efectuată de Jim Mattis, secretarul de stat pentru apărare, în 27 septembrie, a cărui sosire a fost primită de talibani cu atacuri cu rachete și mortiere.

Potrivit jurnaliștilor, șeful diplomației americane a sosit la Kabul la orele locale 11:15 (06:45 GMT) și a plecat înainte de orele 14:00.

El trebuie să ajungă la Bagdad în cadrul turneului său în Asia și în Orientul Mijlociu, potrivit programului său oficial.

Afganistanul trece printr-o săptămână extrem de agitată, cu șapte atacuri și atentate îndreptate mai ales împotriva forțelor de securitate, dar și a unor moschei și care s-au soldat cu peste 200 de morți și zeci de răniți în cinci zile.

Talibanii au revendicat majoritatea acestor operațiuni, pentru a protesta împotriva întețirii loviturilor americane și anunțării unei noi strategii a SUA, ce presupune între altele și desfășurarea de noi forțe în Afganistan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău