Secretarul de stat american, Antony Blinken: SUA sunt alături de Republica Moldova în eforturile de a-și proteja suveranitatea, integritatea teritorială și de a rezista influenței străine

  • 27 August 11:53
Secretarul de stat american, Antony Blinken: SUA sunt alături de Republica Moldova în eforturile de a-și proteja suveranitatea, integritatea teritorială și de a rezista influenței străine

Secretarul american de stat american, Antony Blinken, a transmis felicitat Republica Moldova cu ocazia celebrării celei de-a 33-a Zile a Independenței. În mesajul său, oficialul american a reasigurat Chișinăul de sprijinul SUA pentru protejarea suveranității și integrității teritoriale în fața influenței străine a actorilor care încearcă să se amestece în alegerile din Moldova și în calea către integrarea europeană.

„În numele Statelor Unite ale Americii, aduc cele mai calde felicitări Republicii Moldova, care sărbătorește a 33-a Ziua Independenței”, și-a început mesajul secretarul american de stat.

„În timpul vizitei mele în R. Moldova, în luna mai, am fost profund impresionat de angajamentul dumneavoastră ferm față de democrație, dezvoltare economică, securitate energetică, drepturile omului și reformele din sectorul justiției.

Statele Unite sunt alături de poporul Moldovei în eforturile dumneavoastră de a vă proteja suveranitatea și integritatea teritorială și de a rezista în fața influenței unor actori străini care încearcă să se amestece în alegerile din Moldova și în procesul de integrare europeană.

Suntem recunoscători pentru sprijinul neclintit al Republicii Moldovei pentru Ucraina și generozitatea în găzduirea refugiaților ucraineni.

Rămânem angajați să colaborăm cu Republica Moldova în căutarea unui viitor mai democratic, mai prosper și mai sigur.”, a precizat Antony Blinken, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
23
Sun
18
Mon
20
Tue
19
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău