Secretarul de stat american, John Kerry, este așteptat la Kiev

  • 05 Februarie 2015 14:54
Secretarul de stat american, John Kerry, este așteptat la Kiev

Secretarul de stat american, John Kerry, este așteptat, astăzi, la Kiev, unde urmează să aibă întrevederi cu președintele Petro Poroșenko și cu premierul Arseni Iațeniuk.

Vizita are loc într-un moment în care conflictul din estul Ucrainei continuă să facă victime în rândul civililor. Ieri, un obuz a ucis cel puțin trei persoane în apropierea unui spital din Donețk. Pe de altă parte, mâine este programată Conferința internațională anuală de securitate, de la München, la care va participa și Rusia. Se pare că aceasta va încerca să abordeze procesul de pace din Ucraina, pornind de la un nou format, notează Rador.

În momentul de față, nu se pune problema renunțării oficiale la formatul de la Minsk și nici la celelalte formate, cel din Normandia sau cel de la Geneva. Este vorba de a găsi – cel puțin, Rusia ar dori acest lucru – un nou format care să permită ieșirea din actualul impas al crizei ucrainene. Modul în care este pusă problema, la Moscova, ar putea arăta intenția de a relua totul, practic, de la zero. Senatorul Igor Morozov consideră că, la conferința de la München… în această conferință pot să se creeze premisele pentru continuarea negocierilor într-un format OSCE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Fri
19
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău