Secretarul de Stat al SUA vine cu noi precizări despre motivul asasinării lui Soleimani

  • 14 Ianuarie 2020 09:18
Secretarul de Stat al SUA vine cu noi precizări despre motivul asasinării lui Soleimani

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo a declarat luni că asasinarea generalului Qassem Soleimani a făcut parte dintr-o strategie amplă de descurajare, în condițiile în care Administrația de la Washington a justificat anterior atacul în contextul unui atac iminent asupra unor ambasade americane, scrie Mediafax.

În cadrul unui discurs susținut la Universitatea Stanford, Pompeo a vorbit despre strategia americană care vizează „o descurajare reală” a Iranului și a susținut că administrațiile anterioare, atât cele republicane, cât și cele democrate, au încurajat „activitățile dăunătoare” ale Teheranului, informează Le Figaro, notează sursa citată.

Democrații din Congresul Statelor Unite, precum și unii republicani au pus sub semnul întrebării ipoteza unor atacuri iminente împotriva SUA, lansată de Administrația Trump și au criticat faptul că membrii Congresului nu au fost informați cu privire la planurile Casei Albe în privința generalului Soleimani.

Duminică, secretarul Apărării, Mark Esper a declarat că nu a avut informații cu privire la iminența unor atacuri asupra unor ambasade americane din Orientul Mijlociu, iar președintele Donald Trump a spus că „nu contează cu adevărat” dacă Soleimani reprezenta sau nu o amenințare iminentă.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău