Secretarul de stat al SUA va efectua o nouă vizită în Coreea de Nord, împreună cu noul emisar american

  • 23 August 2018 19:06
Secretarul de stat al SUA va efectua o nouă vizită în Coreea de Nord, împreună cu noul emisar american

Șeful diplomației americane Mike Pompeo a anunțat joi numirea unui trimis special pentru Coreea de Nord în persoana lui Stephen Biegun, împreună cu care va efectua o vizită în această țară 'săptămâna viitoare', informează AFP.

'Steve va conduce politica Statelor Unite față de Coreea de Nord și eforturile noastre pentru a atinge obiectivul președintelui (Donald) Trump privind denuclearizarea definitivă și total verificabilă a Coreei de Nord, așa cum s-a angajat și președintele Kim Jong-Un', a declarat Pompeo în fața presei, însoțit de noul emisar.

'Împreună ne vom deplasa săptămâna viitoare în Coreea de Nord pentru mai multe progrese diplomatice în direcția obiectivului nostru', a adăugat secretarul de stat într-o scurtă declarație, fără să răspundă la întrebările presei.

Aceasta va fi cea de-a patra vizită a lui Mike Pompeo în Coreea de Nord, a doua după summitul istoric din 12 iunie în Singapore dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Stephen Biegun (55 de ani) - până în prezent vicepreședinte pentru afaceri internaționale al constructorului de automobile Ford - dispune de experiență diplomatică în guvern, având în vedere că a făcut parte din echipa de securitate națională a președintelui republican George W.Bush la începutul anilor 2000.

'Departamentul de Stat a făcut deja o muncă excelentă de punere în aplicare a campaniei de presiune împotriva Phenianului', a 'organizat primul summit' între cei doi conducători și "a pregătit terenul astfel încât Coreea de Nord să fie considerată responsabilă pentru promisiunile făcute de președintele Kim", a apreciat Mike Pompeo. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău