Secretarul de stat al SUA efectuează o vizită neanunțată în Ucraina

  • 08 Septembrie 2022 14:28
Secretarul de stat al SUA efectuează o vizită neanunțată în Ucraina

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a efectuat joi, 8 septembrie, o vizită neanunțată în Ucraina. Este a treia sa vizită în această țară de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, transmite CNN, citat de Rador.

Antony Blinken se va întâlni la Kiev cu oficiali ucraineni, iar vizia sa survine pe fondul contraofensivei forțelor ucrainene, menite să recucerească teritoriile ocupate de trupele ruse în sudul țării. De asemenea, vizita oficialului american coincide cu reuniunea Grupului de Contact privind Apărarea Ucrainei, găzduit la baza aeriană americană Ramstein din Germania de secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Antony Blinken și Lloyd Austin sunt singurii oficiali de rang înalt ai SUA care au vizitat Ucraina de la invazia Rusiei până acum.

Mulți șefi de stat și de guvern au ajuns la Kiev, unde s-au întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, dar președintele SUA, Joe Biden, nu a efectuat nicio vizită în Ucraina, cu toate că a avut o serie de convorbiri telefonice cu Volodimir Zelenski în ultimele săptămâni.

Tot joi, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, se va întâlni cu omologul său american și cu președintele Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley, la baza aeriană americană Ramstein. "Apreciem sprijinul ferm al SUA pentru Ucraina", a scris pe Twitter Oleksii Reznikov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău