Republica Moldova va primi un lot de vaccin Pfizer din partea României

  • 08 Iulie 2021 12:23
 Republica Moldova va primi un lot de vaccin Pfizer din partea României

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a avut la 7 iulie curent, o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu, pe tema desfășurării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar și relațiilor de colaborare în domeniul sănătății între ambele state, anunță MSMPS.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre intensificarea cooperării prin schimb de bune practici și experiență privind desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, eliberarea certificatului digital de vaccinare, acțiunile de informare și convingere a populației pentru a accepta vaccinarea, dar și măsurile de asigurare a țării cu vaccinul împotriva COVID-19. 

În acest context, secretarul de stat, Andrei Baciu, a menționat că România este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar în combaterea pandemiei. Astfel, în următoarele zile, România va dona 100.620 doze de vaccin Pfizer pentru a susține continuitatea procesului de vaccinare. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către premierul României, Florin Cîțu, după ședința Guvernului.

Denis Cernelea și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul continuu acordat sistemului de sănătate din Republica Moldova, în acțiunile de prevenire și control a pandemiei de COVID-19, inclusiv prin livrarea mai multor loturi de vaccin, care au contribuit la derularea campaniei de vaccinare și creșterea ratei de imunizare în rândul populației.

Menționăm că, până în prezent, România a donat Republicii Moldova, 405.600 doze de vaccin Astra Zeneca (Vaxzevria). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
34,4
Cer senin
Umiditate:14 %
Vint:3,6 m/s
Thu
22
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
23
Arhivă Radio Chișinău