Secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

  • 13 Decembrie 2022 17:38
Secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Senatul Universității de Stat din R. Moldova i-a acordat astăzi, 13 decembrie, titlul onorific de Doctor Honoris Causa Secretarului de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), lui Adrian Dupu, se arată în comunicatul USM.

rin conferirea titlului, la inițiativa Facultății Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC), comunitatea academică a USM exprimă recunoașterea meritelor deosebite aduse de către Adrian Dupu prin proiecte investiționale în infrastructura și în capitalul științific al USM, dar și pentru deschiderea relațiiilor de colaborare cu Guvernul României.

Ședința Solemnă de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a fost deschisă de către rectorul USM, Igor Șarov care a menționat că Adrian Dupu pe lângă faptul că este un partener de nădejde al USM, a devenit și un bun prieten al acestei instituții.

„Prin acordarea acestui titlu onorific, dorim să ne exprimăm încă o dată gratitudinea pentru întreaga susținere pe care ați acordat-o universității noastre. Într-un timp atât de scurt am reușit împreună să realizăm proiecte frumoase, de rezultatul cărora se vor bucura generații de studenți și cadre didactice de la USM. Ați lăsat o moștenire valoroasă tinerei generații USM-iste, lucru pentru care nu putem decât să vă fim profund recunoscători”, a mai subliniat Igor Șarov.

„Mă simt onorat și recunoscător să primesc titlul de Doctor Honoris Causa din partea celei mai mari și importante universități din Republica Moldova. Vă mulțumesc că prin această diplomă onorifică mă primiți să fiu parte a lumii academice, o lume pe care am admirat-o și apreciat-o mereu. Vă mărturisesc că pentru mine aceste momente sunt realmente copleșitoare”, a mai menționat Adrian Dupu.

El a accentuat suportul pe care România îl oferă constant și nemijlocit Republicii Moldova, de care ne leagă istoria, cultura și limba română, suport care se datorează în primul rând președintelui României, Klaus Iohannis și prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Totodată Secretarul de Stat a menționat că meritul este al întregii echipe a DRRM și  datorită susținerii Cancelariei prim-ministrului condusă de Mircea Abrudean și a Ministerului Afacerilor Externe condus de Bogdan Aurescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău