Secretarul CMC, Valeriu Didencu, și doi consilieri au fost reținuți

  • 25 Mai 2017 17:13
Secretarul CMC, Valeriu Didencu, și doi consilieri au fost reținuți

Secretarul Consiliului municipal Chișinău Valeriu Didencu, consilierii municipali Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, precum și șase reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți astăzi într-un dosar legat de proiectul de amenajare a parcărilor cu plată din Chișinău.

Potrivit CNA, cei nouă au fost reținuți pe un termen de 72 de ore pentru acte de corupție, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.  

La sediul Primăriei a fost văzut o ambulanță, iar potrivit unor surse aflate la fața locului, medicii au fost chemați pentru a-i acorda ajutor lui Valeriu Didencu.

Acum o lună, în același dosar au mai fost reținuți viceprimarul Nistor Grozavu, șeful Direcției Transport Igor Gamrețchi, precum și alte câteva persoane, sub acuzația de trucare a licitației pentru oferirea unei companii austro-ungare a dreptului de a amenaja parcări cu plată în Chișinău.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat în această seară percheziții și în biroul primarului Capitalei Dorin Chirtoacă, revenit în prima parte a zilei la Chișinău după ce a participat la o reuniune regională la Minsk, Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău