Secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Veronica Arpintin și Viorel Garaz se află într-o vizită de la București. Mai multe întrevederi pe agenda de lucru

  • 30 Ianuarie 07:59
Secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Veronica Arpintin și Viorel Garaz se află într-o vizită de la București. Mai multe întrevederi pe agenda de lucru

Secretarii de stat Veronica Arpintin și Viorel Garaz se află într-o vizită de lucru la București, pentru a discuta pașii importanți în parcursul european al Republicii Moldova, dar și pentru consultări privind modalitățile eficiente de dezvoltare economică.

Pe 29 ianuarie au avut loc întrevederi cu reprezentanții mai multor ministere și alte instituții.

La Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, oficialii moldoveni s-au întâlnit cu Eduard Mititelu, secretar de stat. În timpul discuției, au fost abordate subiectele legate de securitatea cibernetică și dezvoltarea unor strategii pentru protejarea infrastructurii digitale a României și Republicii Moldova, dar și despre strategiile de digitalizare a societății și economiei, inclusiv planuri pentru extinderea infrastructurii digitale.

Secretarul de stat Mititelu a ținut să menționeze că România va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv prin promovarea competențelor digitale și facilitarea tranziției către tehnologii emergente, dar și eficacitatea programelor existente de cercetare și inovare.

O altă întrevedere a avut loc la Consilul Concurenței din România, unde secretarii de stat Viorel Garaz și Veronica Arpintin au discutat cu secretarul de stat român, Daniel Picu. Discuția a vizat modul de colaborare eficient între Consiliul Concurenței și mediul de afaceri, inclusiv promovarea unei culturi de conformitate și respectarea normelor antitrust, dar și strategiile pentru îmbunătățirea monitorizării prețurilor și asigurarea transparenței piețelor, prevenind practicile anticoncurențiale legate de prețuri.

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, secretarii de stat moldoveni s-au întâlnit cu Alexandru Stoica, secretar de stat, cu care au discutat, în principal, despre asistență tehnică și financiară, acordată de România Republicii Moldova și despre importanța capacității administrative, respectiv utilizarea instrumentelor de twinning/participarea în cadrul proiectelor de cooperare transnațională, toate pentru a dezvolta capacitatea de gestionare și implementare a programelor și proiectelor de finanțare, dar și rolul autorităților publice de nivel central și local, cu scop de  asigurare a condițiilor de dezvoltare regională.

În context, secretarul de stat Alexandru Stoica a reiterat disponibilitatea Ministerului Dezvoltării pentru furnizarea de expertiză și schimburi de bune practici pentru domeniile care vizează dezvoltarea comunităților locale și îmbunătățirea calității serviciilor publice.

Vizita de lucru va continua și pe 30 ianuarie, cu alte întâlniri oficiale, după care reprezentanții mass-media sunt invitați la o Conferință de presă, susținută de secretarii de stat ai Ministerului

Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, Veronica Arpintin și Viorel Garaz și Roxana Mînzatu, secretară de stat, coordonatoare a Departamentului pentru Evaluare Integrată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene aflat în subordinea Prim-Ministrului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău