Secretar de stat: R.Moldova a pierdut investitori străini din cauza drumurilor de o calitate proastă

  • 18 Septembrie 08:44
Secretar de stat: R.Moldova a pierdut investitori străini din cauza drumurilor de o calitate proastă

Republica Moldova a înregistrat cazuri când investitorii străini au refuzat să investească bani în anumite zone din țară din cauza infrastructurii proaste. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, drumurile reprezintă un element cheie pentru companiile externe care vor să investească în Moldova, notează IPN.

„Am avut potențiali investitori care nu au făcut investiții din cauza infrastructurii. Avem exemple multe când o companie investitoare a trecut pe acest drum și a zis: scuzați, vă rog, faceți drumul și revenim. Timpul de transportare este un lucru care se monitorizează de către investitori permanent. Fără logistică nu se face nimic”, a declarat Anatol Usatîi în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul de televiziune Moldova1.

Întrebat cum decid autoritățile dacă să repare un drum sau altul, secretarul de stat afirmă că acest lucru se face în baza unui plan multianual și a unei strategii în care se regăsește lista prioritară a drumurilor din țară.

Totuși, în opinia funcționarului, ceea ce reprezintă o prioritate pentru unii politicieni, poate fi contrariu pentru alții. Astfel, prioritățile pot fi schimbate la nivel politic.

Referitor la calitatea de reabilitare a drumurilor din țară, Anatol Usatîi susține că trași la răspundere sunt responsabilii de șantiere, care pot fi cercetați și penal pentru neexecutarea atribuțiilor de serviciu.

„Pe parcursul executării lucrărilor, noi nu plătim toți banii, 10 % se rețin în contul de stat al Administrației de Stat a Drumului pentru rectificarea potențială a defectelor după primul sezon. Eliberăm acești bani după un an”, a concluzionat Usatîi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
12
Sat
9
Sun
8
Mon
8

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău