Seceta menține prețul ridicat la grâu

  • 03 Iulie 2013 13:39
Seceta menține prețul ridicat la grâu

Din cauza secetei din acest an prețul la grâu se va menține ridicat, potrivit experților și autorităților.

 

În același timp, meteorologii anunță că vremea caniculară și uscată se va menține încă două-trei zile, iar la sfârșitul acestei săptămâni și la mijlocul săptămâniii viitoare se așteaptă ploi slabe. 

Vremea caniculară se va menține până la 22-23 iunie, după care temperaturile vor scădea, iar în unele zone vor cădea ploi. Meteorologii afirmă că nivelul precipitațiilor este mai mic decât media, în acest an. Șeful adjunct al sefvicului hidrometeo, Elina Pleșca.

Temperaturile înalte și precipitațiile reduse vor afecta în special recolta de grâu. Având în vedere că și pe piața regională se înregistrează aceeași situația, prețul la grâu va rămâne cel puțin la fel ca în prezent și după nouă recoltă, a declarat postului nostru de radio președintele patronatului din agricultură, Alexandru Slusari.

Și ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov afirmă că din cauza condițiilor meteo dificile din acest an roada de grâu va fi mică, iar prețurile mari. Vssile Bumacov a precizat însă că alte culturi agricole se dezvoltă destul de bine.

Serviciul hidrometeorologic de stat a anunțat cod portocaliu de  caniculă și pentru următoareele două zile, când temperatura aerului va urca până la 38 de grade.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău