Secetă în Europa | Comisia Europeană anunță sprijin suplimentar pentru fermierii europeni

  • 26 Iulie 2019 14:15
Secetă în Europa | Comisia Europeană anunță sprijin suplimentar pentru fermierii europeni

Comisia Europeană și-a declarat sprijinul pentru fermierii din mai multe țări europene care se confruntă cu valurile de secetă din această perioadă, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.

Pe de o parte, fermierii europeni vor putea obține un procentaj mai ridicat din plățile suplimentare în avans și plățile pentru dezvoltare rurală. Pe de altă parte, pentru a-și putea hrăni animalele, ei vor avea mai multă flexibilitate în utilizarea acelor terenuri care, în perioade obișnuite, nu sunt folosite în scopuri productive. 

'Aceste condiții meteo prelungite reprezintă o sursă de îngrijorare pentru fermieri. Comisia Europeană menține contacte strânse cu statele membre și evaluează situația la fața locului. Ca întotdeauna, suntem pregătiți să-i ajutăm pe fermierii afectați de secetă. De aceea am decis să permitem plăți în avans mai ridicate și exceptări de la anumite reglementări ecologice pentru a facilita producția de furaje', a afirmat comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan.

Noi recorduri de temperaturi ridicate au fost înregistrate miercuri și joi în Belgia, Germania, Franța și Olanda, potrivit serviciilor meteorologie naționale.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău