Sebastian Kurz promite să combată antisemitismul și să sprijine Israelul

  • 11 Iunie 2018 20:57
Sebastian Kurz promite să combată antisemitismul și să sprijine Israelul

Austria va lupta cu antisemitismul în Europa și va susține nevoile de securitate ale Israelului, a declarat luni, la Ierusalim, cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit dpa.

Declarația liderului austriac a venit în timpul unei vizite în Israel, într-o aparentă încercare de a depăși impasul diplomatic declanșat de trecutul nazist al partidului de extrema-dreaptă FPÖ care face parte din guvernul de coaliție de la Viena.

"Austria va lupta împotriva tuturor formelor de antisemitism în Europa cu hotărâre, indiferent dacă e vorba de unul existent sau de un antisemitism nou important", a precizat Kurz în comunicate de presă transmise de la Ierusalim.

"Vom încerca să ridicăm nivelul de conștientizare în Europa în privința situației speciale și nevoile speciale de securitate ale Israelului", a adăugat el.

Kurz, un politician de centru-dreapta care a adoptat o poziție dură în privința chestiunilor legate de migrație, a format în decembrie un guvern de coaliție cu FPÖ, decizie care a stârnit o amplă controversă.

FPÖ a fost fondat de foști naziști după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar liderul partidului, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, a avut contacte cu grupuri de extremă-dreapta.

Prin urmare, Israelul a boicotat orice contact cu miniștrii FPÖ și i-a sfătuit pe oficialii săi să se întâlnească numai cu funcționari din ministerele conduse de această formațiune.

În ciuda boicotului, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a lăudat luni pe Kurz, spunând că duce relația dintre Austria și Israel "pe noi culmi".

"Sunteți un adevărat prieten al Israelului și al poporului evreu", a spus Netanyahu, fără a face referire la boicotul privind FPÖ.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău