Se vor scumpi locuințele și vor fi bătute toate recordurile pe piața imobiliară, spune un expert (Mold-street)

  • 25 Aprilie 2021 19:37
Se vor scumpi locuințele și vor fi bătute toate recordurile pe piața imobiliară, spune un expert (Mold-street)

După 13 ani de scădere, prețul la imobile în acest an va înregistra o ușoară creștere, prognozează expertul de la IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță. Mai mult, el susține că în 2021 vor fi bătute toate recordurile de pe piața imobiliară. Estimările unor companii imobiliare sunt mai rezervate, informează Mold-street.com

Potrivit lui Veaceslav Ioniță, pe piața primară el a început să crească din 2020, iar pe piața secundară vom avea o ușoară creștere în acest an, notează sursa citată

Astfel dacă până în anul 2017, volumul mediu anual al tranzacțiilor cu apartamentele în Republica Moldova se cifra la 13-15 mii de apartamente, acum acest volum practic s-a dublat. Astfel numărul de apartamente care au fost vândute în 2019 a fost de 29.700.

Boom pe piața imobiliară, care este concentrată în Chișinău

Potrivit expertului deja în primul trimestru al anului 2021, pe piața imobiliară au avut loc 7.600 de tranzacții cu apartamentele pe întreg teritoriul țării, iar tendința care se înregistrează, arată că vom asista la o vânzare-record de 30 de mii de locuințe, poate chiar și mai mult. Cifra este de aproape două ori mai mare față de media obișnuită din Republica Moldova din ultimii 15 ani. 

Tot în primul trimestru, a fost record și la tranzacțiile legate de casele particulare din municipiul Chișinău. Au fost vândute/procurate deja 440 de case. Dacă această tendință se va menține, cel mai probabil vom avea în acest an vânzări cu cel puțin 30-40% mai mult decât media obișnuită pentru municipiul Chișinău.

„Dacă tendința se va menține, atunci anul 2021 va fi un an unde vor fi bătute toate recordurile de pe piața imobiliară”, a afirmat Veaceslav Ioniță.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:5,14 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău