Se va implica Vlad Filat în politică? Declarațiile fostului lider al PLDM la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii

  • 08 Decembrie 2019 12:00
Se va implica Vlad Filat în politică? Declarațiile fostului lider al PLDM la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii Stiri.md

Fostul lider al PLDM, Vlad Filat,  a declarat la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii că are activitatea politică suspendată, dar va continua să lupte pentru valorile pe care le-a promovat anterior, precum statul de drept și integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare până în momentul în care voi demonstra că tot ceea ce s-a vorbit și promovat cu atâta insistență în privința mea a fost un neadevăr, iar ceea ce mi s-a întâmplat a fost un precedent periculos care a dus ca în Republica Moldova să sufere atâta lume”, a declarat Vlad Filat.

El însă a precizat că va continua să promoveze proiectele pentru care a pledat anterior. „Activitatea politică suspendată nu înseamnă că voi suspenda activitatea în acțiunile pentru care am luptat împreună – statul de drept, reforme autentice, integrare europeană autentică.

Vlad Filat a declarat că după cei peste 4 ani de detenție este „cu sufletul împăcat”. „După aceste 50 de luni sunt cu sufletul împăcat. Nu am răutate sau dorință de răzbunare”, a declarat fostul lider PLDM.

Totodată, el și-a chemat foștii colegi să accepte o parte din foștii membri ai PLDM care au părăsit formațiunea în ultimii ani.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen la începutul acestei săptămâni, după ce fusese condamnat într-un dosar de corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău