Se scumpesc vizele turistice în SUA: Ce categorii de călători vor plăti mai mult

  • 29 Martie 2023 18:48
Se scumpesc vizele turistice în SUA: Ce categorii de călători vor plăti mai mult

Statele Unite ale Americii au anunțat, marți, 28 martie, o creștere a prețurilor la vize pentru mai multe categorii de călători, care va intra în vigoare începând cu data de 30 mai, scrie digi24.ro.

Mai exact, costul vizelor de turism și afaceri (categoriile B1/B2 și BCC) și pentru studenți va crește de la 160 de dolari la 185 de dolari.

Costul pentru unele vize pentru lucrători sezonieri (categoriile H, L, O, P, Q și R) va crește de la 190 de dolari în prezent la 205 dolari, iar vizele pentru comercianți și investitori (E) vor ajunge să coste 315 dolari, față de 205 în prezent.

Departamentul de Stat al SUA a transmis într-un comunicat că tarifele așa-numitelor vize pentru non-migranți se calculează pornind de la costurile serviciilor consulare, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Ultima revizuire a unor prețuri a avut loc în 2014. Instituția a dat asigurări că vizele de muncă și de turism sunt „esențiale” pentru politica externă a președintelui Statelor Unite, Joe Biden, care „recunoaște rolul fundamental al călătoriilor în economia” țării.

„Departamentul de Stat se angajează să faciliteze călătoriile legitime în Statele Unite atât pentru imigranți, cât și pentru non-imigranți”, se arată în comunicatul menționat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău