Se propune majorarea compensațiilor anuale oferite personalului instituțiilor de învățământ

  • 04 Februarie 2022 16:10
Se propune majorarea compensațiilor anuale oferite personalului instituțiilor de învățământ

Ministerul Educației și Cercetării propune majorarea compensațiilor bănești anuale personalului de conducere și didactic din instituțiile publice de învățământ general.

Secretarul general, Nadejda Velișco, a menționat că majorarea cuantumului compensației de la 2000 de lei la 4000 de lei este un angajament al Guvernului asumat în Programul de guvernare, transmite IPN.

În scopul majorării compensațiilor, au fost alocați 172 mln lei, mijloacele financiare prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2022. De compensații majorate vor beneficia peste 43 de mii de cadre didactice și de conducere, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul Ministerul Educației și Cercetării prevede și extinderea listei bunurilor ce pot fi procurate din compensația unică, cu posibilitatea achiziționării bunurilor de birotică și papetărie, consumabile pentru calculatoare și conexiune la Internet. În conformitate cu prevederile proiectului, compensațiile bănești anuale vor fi oferite cadrelor didactice și de conducere în luna septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău