Se propune implementarea procesului de transformare a nămolului din capitală în praf

  • 22 Martie 2021 11:34
Se propune implementarea procesului de transformare a nămolului din capitală în praf

Autoritățile municipale intenționează să implementeze procesul de piroliză, pentru transformarea nămolului creat în capitală într-un praf care nu ar crea miros neplacut. Ion Ceban, primarul capitalei, a menționat, la ședința operativă de la Primărie, că se așteaptă răspuns din partea autorităților publice centrale cu privire la co-finanțare, transmite IPN.

Serviciile de canalizare, care urmează să fie extinse și în suburbii, vor duce la creșterea volumului de nămol până la 160-200 m3 zilnic, în loc de 100 m3, cum este în prezent. ceea ce prezintă un pericol și poate duce la o catastrofă ecologică, afirmă primarul.

Directorul interimar al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, Anatolie Lichii, a comunicat la Stația de epurare lucrările continuă. Totodată, s-a discutat cu privire la sporirea numărului de angajați în șantier cu încă 15 persoane. „Le-am sugerat ideea să meargă la Oficiul de angajare în câmpul muncii. Ei au spus că merg la toate sectoarele și caută muncitori”, a spus Anatolie Lichii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău