Se intensifică violențele în Estul Ucrainei

  • 11 August 2015 09:15
Se intensifică violențele în Estul Ucrainei

Ucraina a acuzat rebelii separatiști proruși din estul țării de intensificarea atacurilor, care "subminează Acordul de încetare a focului de la Minsk".

Ministerul ucrainean de externe a declarat că rebelii au utilizat armament greu, inclusiv tancuri și transportoare militare într-un atac asupra orașului port Mariupol, controlat de guvernul de la Kiev.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut luni consultări de urgență cu țările din așa-numitul format 'Normandia' (Franța, Germania, Rusia) ca urmare a escaladării violențelor.

Armata ucraineană a afirmat luni că a respins o ofensivă a rebelilor implicând aproximativ 200 de combatanți sprijiniți de tancuri, în apropiere de localitatea Starognatovka, situată la jumătatea distanței dintre bastionul separatist Donețk și portul Mariupol, ultimul mare oraș din zona de conflict aflat sub controlul autoritățile ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al forțelor armate ucrainene, Andrei Lîsenko, că, în ultimele 24 de ore, s-a înregistrat o intensificare inedită a tirurilor rebele. 'Au fost 127 de atacuri, un număr record de la bătălia de la Debalțevo', a precizat Lîsenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău