Se împlinesc trei ani de la victoria obținută de Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 2020

  • 15 Noiembrie 2023 12:33
Se împlinesc trei ani de la victoria obținută de Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 2020

Astăzi se împlinesc trei ani de la victoria obținută de Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020. Într-o postare pe Facebook, șefa statului scrie că victoria de acum trei ani nu doar împotriva unui regim corupt, care bloca orice șansă de dezvoltare a Moldovei ci și o victorie pentru un viitor mai bun pentru cetățeni, transmite Radio Chișinău.

În acest sens, Maia Sandu afirmă că acea victorie nu a fost o destinație, ci un început. Șefa statului mai scrie că va merge înainte pentru a îndeplini angajamentele pe care și le-a asumat și pentru a lăsa copiilor și tinerilor o Moldovă mai bună.

„Pe 15 noiembrie 2020, acum 3 ani, împreună cu cetățenii am obținut o victorie importantă!

O victorie nu doar împotriva unui regim corupt, care bloca orice șansă de dezvoltare a Moldovei. Dar și o victorie pentru un viitor mai bun, o victorie a optimismului în fața deznădejdii, o victorie a unității moldovenilor și a puterii noastre de a ne decide soarta.

Victoria de acum 3 ani a fost victoria cetățenilor, de acasă și din diasporă, care au crezut în Moldova! În ciuda unei lupte nedrepte, în ciuda oricăror piedici, moldovenii s-au mobilizat fără precedent și am reușit să creăm o unitate de neînvins. Împreună am pornit pe un drum lung și dificil spre crearea unui stat cu adevărat liber, european, care să aibă grijă de toți cetățenii săi. Victoria nu a fost o destinație, ci un început. Și vom merge înainte pentru a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat și pentru a lăsa copiilor și tinerilor o Moldovă mai bună”, se arată în postare.

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2020, Maia Sandu s-a confruntat cu fostul președinte Igor Dodon, pe l-a învins la o diferență de peste 250 de mii de voturi, cu aproape 58 la sută din sufragiii față de 42% obținute de contracandidatul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău