Se iau măsuri pentru rezolvarea problemei transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova care staționează la Aeroportul din Iași

  • 08 Septembrie 2023 13:09
Se iau măsuri pentru rezolvarea problemei transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova care staționează la Aeroportul din Iași

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, s-a întâlnit cu directorul general al IASI Airport, Romeo Vatră, precum și cu reprezentanți ai firmei de pază și ai structurilor MAI pentru a analiza o situație semnalată de numeroși pasageri care tranzitează aeroportul.

Este vorba despre prezența transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în perimetrul terminalelor, prezență care periclitează buna desfășurare a activității și tranzitarea aerogării, scrie BZI.

„Creșterea semnificativă a numărului de pasageri pe Aeroportul Iași este, pe cât de îmbucurătoare, pe atât de generatoare de provocări. Prioritatea noastră este confortul și serviciile de calitate oferite călătorilor, iar asta include și transportul în siguranță a pasagerilor din Republica Moldova, însă nu putem permite ca aeroportul să se transforme într-un spațiu nesigur pentru restul de sute de mii de pasageri.

Atât echipa de la aeroport, cât și autoritățile locale au luat diferite măsuri pentru reducerea acestui „fenomen”, dar fără rezultate concrete și chiar nu mai putem tolera această situație care nu este demnă de un aeroport modern. Nu vreau să punem în pericol siguranța celorlalți pasageri sau să le creăm disconfort.
În urma discuțiilor, am agreat să luăm noi măsuri pentru a opri staționarea transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în terminale și astfel vom solicita suplimentarea forțelor de ordine în aeroport, dar și pregătirea unui nou regulament privind accesul persoanelor, astfel încât autoritățile să poată interveni și să aplice sancțiuni celor care nu respectă legea și regulamentul”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău