Se extinde lista antreprenorilor care vor utiliza echipamentele de casă conectate la SIA MEV

  • 25 Ianuarie 12:00
Se extinde lista antreprenorilor care vor utiliza echipamentele de casă conectate la SIA MEV

Lista agenților economici care vor utiliza echipamentele de casă și de control conectate la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor” se extinde. Lombardurile, dar și întreprinderile și societățile în care statul deține cotă majoritară cad sub incidența deciziei în cauză, transmite IPN.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că este vorba despre casele de amanet care cad sub incidența Legii privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase, începând cu luna iulie. Din aceeași lună, vor utiliza aceste echipamente întreprinderile de stat și societățile comerciale cu cota majoritară de stat, cu excepția ÎS „Poșta Moldovei”.

Pe lista extinsă se regăsesc și contribuabili mari (persoane juridice), care au obținut statutul de contribuabil mare după Decizia Comisiei interdepartamentale pentru echipamente de casă și de control, cu termen de conectare de 6 luni din data publicării în Monitorul Oficial, precum contribuabilii care vor obține statutul de contribuabil mare – cu termen de conectare de 6 luni din data primirii calității de contribuabili mari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău