Se caută soluții pentru a reamplasa mai multe secții de votare în turul doi al alegerilor prezidențiale

  • 05 Noiembrie 2020 17:52
Se caută soluții pentru a reamplasa mai multe secții de votare în turul doi al alegerilor prezidențiale

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că pregătește desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale peste hotare. Astfel, până la sfârșitul săptămânii, va fi transmis rechizitoriul electoral în toate secțiile din afara Republicii Moldova.

În cadrul ședinței de a astăzi a Cabinetului de Miniștri, secretarul de stat al MAEIE, Dumitru Socolan a declarat că în prezent se caută soluții pentru a reamplasa mai multe secții de votare, fiind vorba despre secțiile la care s-au format cozi în primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Am examinat cauzele care au dus la rânduri mai mari în unele secții de votare și imposibilitatea să voteze toți cetățenii. Se lucrează pentru relocarea unor secții de votare, urmează și CEC să adopte unele decizii pentru a aloca eventual mijloace financiare suplimentare. Transmitem și rechizitorii suplimentare în unele secții pentru a mări capacitățile de prelucrare a buletinelor de vot”, a declarat secretarul de stat de la MAEIE, Dumitru Socolan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău