Scutul antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu. Ceremonia de certificare a capacității operaționale

  • 11 Mai 2016 15:17
Scutul antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu. Ceremonia de certificare a capacității operaționale

Joi, 12 mai, la Unitatea de Sprijin Naval de la Deveselu va avea loc ceremonia de certificare a capacității operaționale a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din România.

Vor participa oficialități ale statului român, reprezentanți ai Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat, ai Forțelor Navale ale SUA dislocate în Europa și din cadrul NATO.
Ministrul român al apărării, Mihnea Motoc, afirma recent că sistemul antirachetă de la Deveselu este cel mai important proiect strategi bilateral româno-american. În opinia sa, găzduirea unor elemente de apărare antirachetă confirmă încă odată profilul activ pe care România și l-a asumat încă de la aderarea la NATO.

Ministrul a amintit și că în ceea ce privește acest proiect partea română și-a onorat la termen toate angajamentele asumate. Facilitatea de la Deveselu, a mai spus Mihnea Motoc, contribuie concret și tangibil la securitatea României, dar și a Statelor Unite.

La rândul său, săptămâna trecută, consilierul secretarului de stat al SUA pentru controlul asupra armamentului și respectarea acordurilor, Frank Rose, sublinia că sistemele de apărare antirachetă din România și Polonia sunt create cu scopul apărării de amenințările care vin din afara regiunii euro-atlantice și nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău