Scutirea de TVA, doar la serviciile comunale prestate locuinței

  • 08 Februarie 2016 09:15
Scutirea de TVA, doar la serviciile comunale prestate locuinței

Persoanele fizice, adică cetățenii vor beneficia de scutire de TVA la serviciile comunale prestate către bunul imobiliar, ce constituie locuință, indiferent de subiectul în al cărei gestiune se află aceasta.

Informația a fost transmisă de IPN cu referire la proiectul Documentului de politică fiscală, bugetară și vamală, expus pentru consultări publice.

Locuința reprezintă o construcție sau încăpere izolată, alcătuită din una sau din mai multe camere, precum și din alte încăperi auxiliare (bucătărie, bloc sanitar ), care satisface cerințele de trai ale unei persoane sau ale mai multor persoane(familiei).

În calitate de locuință sânt recunoscute casele de locuit individuale, apartamentele, încăperile locuibile din cămine.

Serviciile comunale prestate bunurilor imobiliare, altele decât cele cu destinație de locuință urmează a fi impozitate cu TVA pe principii generale.

Ministerul Finanțelor precizează că aceste prevederi sunt în deplină concordanță cu cele din Legea cu privire la locuințe, adoptată la 30 aprilie 2015. Scopul este de a asigura o tratare echitabilă a contribuabililor, proprietari de locuințe la acordarea facilităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău