Scurtmetraje din România și Republica Moldova, proiectate la Piatra-Neamț

  • 25 Iulie 2017 20:56
Scurtmetraje din România și Republica Moldova, proiectate la Piatra-Neamț

36 de scurtmetraje din România și Republica Moldova vor fi proiectate în perioada 27-30 iulie la Piatra-Neamț, în cadrul festivalului „Filmul de Piatră”. Proiecțiile vor avea loc și în două spații inedite: în incinda ștrandului și pe malul lacului Bâtca Doamnei.

„Competiția principală a festivalului este un spațiu unde pot fi urmărite cele mai proaspete tinere voci din domeniul cinematografiei locale, iar secțiunea de off-competition e destinată acelor filme și cineaști care deja și-au afirmat talentul în fața publicului larg, sau regizorilor care sunt deja prezenți în competiție cu un alt film. Aspectul inovator a fost cheia după care ne-am ghidat: în competiție se regăsesc atât filme care experimentează cu formulele și codurile cinematografice, dar și unele care nu se tem să discute pe față despre anumite probleme de actualitate ale societății”, a declarat Flavia Dima, tânăr critic de film, care face parte din echipa de selecție, transmite InfoPrut.ro

Filmele vor putea fi vizionate și la Curtea Domnească (proiecții în aer liber), Teatrul Tineretului și Cinema Dacia, anunță organizatorii.

Cele 36 de filme din competiția acestui an sunt împărțite în cinci categorii: Ficțiune, Documentar, Experimental, Animație și Videoclip.

Juriul din acest an va fi format dintr-o serie de profesioniști din domeniul artistic, precum Andi Vasluianu (actor), Alexandru Andrieș (muzician, arhitect, cinefil), Gianina Cărbunariu (regizor de teatru, dramaturg) și Andrei Tănase (regizor).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău