Sculptorul român Virgil Scripcariu și-a vernisat lucrările la Chișinău

  • 24 Noiembrie 2021 19:47
Sculptorul român Virgil Scripcariu și-a vernisat lucrările la Chișinău
Foto: Muzeul Național de Artă al Moldovei

Muzeul Național de Artă al Moldovei, în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Școala de la Piscu (România) și Primăria Țigănești, Strășeni a inaugurat astăzi expoziția personală de sculptură și gravură a artistului plastic din România Virgil Scripcariu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul muzeului sus-numit, Tudor Zbârnea, a menționat că expoziția cuprinde 27 de lucrări - 14 de sculptură și 13 de gravură, realizate de autor în ultimii ani.

”Este o expoziție foarte frumoasă, cu lucrări de dimensiuni mari, condensate într-o anumită idee. Sunt convins că ea va fi înalt apreciată de către vizitatori”, a mai spus directorul instituției gazdă.

La inaugurare au participat protagonistul manifestării - sculptorul Virgil Scripcariu, Svetlana Pociumban, șefă de direcție la Ministerul Culturii, primărița de Țigănești, Valentina Țaca, oameni de cultură și artă.

Virgil Scripcariu s-a născut în 1974, la Vatra Dornei, România. Potrivit specialiștilor în materie, este unul dintre cei mai distincți sculptori români ai generației sale. A studiat Sculptura la Universitatea Națională de Arte din București, între anii 1998-2003, avându-l ca profesor și mentor pe cunoscutul sculptor român, de origine basarabeană, Vasile Gorduz. În 2004 Virgil Scripcariu a fost finalist al marelui premiu Prometheus Opera Prima, iar în 2008 a expus la Bienala de arhitectură de la Veneția, unde a contribuit la conceptul și structura Pavilionului României.

Sculpturile sale, lucrări importante de for public, sunt prezentate în România în București, Timișoara, Iași, Brașov și în Sevilla, Spania. A participat la numeroase expoziții în România - Art Safari 2021, Romanian Design Week 2013 în București, expoziția personală de la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia 2012, expoziția de grup Lemn.ro de la MNAC 2010, iar pe plan internațional a expus în Belgia, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie. Virgil Scripcariu trăiește împreună cu familia în satul Piscu, județul Ilfov, lângă București, unde, alături de soție, istoricul de artă Adriana Scripcariu, coordonează activitățile de educație prin artă din cadrul Muzeului-Atelier Școala de la Piscu, pe care l-a fondat. Tot aici se află și atelierul de sculptură în care creează.

Expoziția va fi deschisă până la 9 ianuarie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău